Landstede Groep
CSE CSE

Meet the Characters

Ontmoet Ingrid Bierman-Bakker - Medewerker Gezonde Kantine

Ingrid

Naam: Ingrid Bierman-Bakker
Functie: Medewerker Gezonde Kantine
Aantal jaar werkzaam op het CSE: 3

INGRID BIERMAN-BAKKER RUNT GEZONDE KANTINE OP HET CSE

Voor een topsporter is gezond eten net zo belangrijk als goed bewegen. Dat weet Ingrid Bierman Bakker, medewerker van de Gezonde Kantine van het CSE, als geen ander. “In onze kantine zorgen we niet alleen voor goed eten. Het is ook een plek waar talenten zich welkom en op hun gemak voelen.”

De Gezonde Kantine is een populaire plek op het CSE: talenten kunnen er terecht voor allerlei soorten eten en drinken. Het aanbod past goed bij hun leefstijl als topsporters in wording. “We runnen de kantine met z’n tweeën en vrijwel al het eten en drinken bereiden we zelf”, legt Ingrid uit.


Kwarkabonnement

Een bijzonder onderdeel van de kantine is het kwarkabonnement. Ingrid legt uit wat dit inhoud: “Kwark is ontzettend goed voor je spierherstel. Aan het begin van elk schooljaar kunnen leerlingen zich daarom voor 1 tot 5 dagen per week aanmelden voor verse kwark. We maken de kwark luchtiger met honing en vers fruit en dit staat dan na de ochtendtraining voor ze klaar.”

Ingrid blijft graag vernieuwen en bedenkt daarom continu nieuwe recepten met seizoensgebonden producten. “Alle producten zijn vers en passend bij wat de leerlingen lekker vinden en ook nodig hebben. Favorieten zijn kip (halal), rund en tonijn, maar vegetarisch wordt ook enorm gewaardeerd. Voor jonge kinderen moet het eten vooral niet te avontuurlijk zijn. Daarom verwerken we bijvoorbeeld avocado's vaak in een lekkere guacamole, die bevalt goed.”


De gezonde kantine is een veilige omgeving vol lekker én gezond eten Ingrid Bierman-Bakker

Ingrids avontuur op het CSE begon drie jaar geleden. Met een achtergrond in de horeca, als gastvrouw en later manager, vond ze hier haar perfecte baan. “Het werk in de horeca werd fysiek te zwaar, maar in deze functie kan ik mezelf helemaal inzetten. We werken volgens de richtlijnen van de Gezonde Kantine van het Voedingscentrum en proberen hierin zoveel mogelijk te variëren in broodbeleg, maar ook in het fruitwater dat we dagelijks in drie smaken gratis aanbieden.”

Kantine Ingrid

Behoeften en culturen

Talenten kunnen in de gezonde kantine lekker, maar vooral ook afwisselend eten en drinken, vertelt Ingrid. “De afgelopen jaren is ons assortiment steeds uitgebreider geworden. We bieden ook maaltijden op bestelling aan, specifiek gericht op sportvoeding. Denk aan pasta met kip, rijstschotels en glutenvrije of lactosevrije opties. We houden rekening met alle verschillende culturele achtergronden en voedingsbehoeften die op het CSE te vinden zijn.”

Veilige omgeving

Omdat er dagelijks zoveel talenten naar de kantine  komen, is er inmiddels een hechte vertrouwensband ontstaan tussen de jongeren en het kantinepersoneel. “Mijn collega en ik zijn geen leraren, dus het contact met ons is anders voor de talenten. Bij ons kunnen ze tot rust komen en even niet bezig zijn met school of sport. De gezonde kantine is een veilige omgeving, waar leerlingen zichzelf kunnen zijn. Dat vinden we erg belangrijk.”

Bouwen

“Ons doel voor dit schooljaar is om het behaalde niveau van eten en drinken goed vast te houden. We vernieuwen graag en halen inspiratie uit de ideeën van de leerlingen. We blijven zelf ook nieuwe dingen proberen door bij restaurants of andere keukens te eten en mee te kijken. Zo blijven we experimenteren met smaken. Ook het unieke contact dat we hebben met de talenten maakt mijn werk zo leuk. In de kantine bouwen we een relatie met de talenten op die anders is dan in de klas of op het veld.”